ПРЕДСТОЯЩО ОТКРИВАНЕ!


Строителните дейности по проекта за етажен паркинг с 310 места за паркиране в район „Надежда“-СО завършиха. Предстои Държавна приемателна комисия за въвеждане в експлоатация, веднага след което обекта ще започне да работи.

В него ще може да се паркира почасово, като за удобство на посетителите е предвидено първите 7 минути от първия час да бъдат безплатни. Така, всички които искат да спрат за няколко минути за посещение на близките търговски обекти, могат да паркират удобно, без да обикалят в търсене на или да паркират в забранена зона, като създават затруднения за другите участници в движението.

Освен почасово, паркингът ще предлага и абонаментно паркиране. Желаещите да използват място за паркиране за по-дълъг период, ще могат да избират между различни абонаментни планове – за 1 седмица,за 1 месец, за 3 месеца, за открито място, за покрито място, за място със станция за зареждане. Предвидени са и различни удобни начини, както за заявяване на абонамент – онлайн или чрез оператор, така и за плащане – онлайн с банкова карта, на станциите за плащане разположени в самия паркинг, по банков път или в брой в офиса на дружеството.

Паркингът е изграден, като част от програмата на Столична община за осигуряване на допълнителни места за паркирани в кварталите и има за цел да бъде в услуга на гражданите, да облекчи паркирането в района, да помогне за освобождаването на зелени площи и тротоари от паркирали превозни средства. Проекта е реализиран, както със собствени на „Софийски имоти“ ЕАД средства, така и с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“.

Пълна информация за паркинга, условията за ползване и абонаментните планове, може да откриете на www.parking.sofimoti.bg

S