Лятната инициатива на Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето „Градът на Игрите“

 

 

IMG_0044

Градът на игрите“ и в София

Лятната инициатива на Съвета на децата към ДАЗД събра малчугани от столицата и област Перник. Най-младия парк в София – парк „Възраждане“, безвъзмездно предоставен от „Софийски имоти“ ЕАД, беше домакин на инициативата, която се провежда за втора поредна година в цялата страна.

Идеята на инициативата „Градът на игрите“ е за здравословна и безопасна лятна ваканция, която да се изразява в повече часове навън в игра и общуване помежду си, а не пред телевизора и компютъра и за възраждане на позабравените игри от близкото миналото. „Искаме чрез играта по лесен и достъпен начин деца да обяснят на деца техните права. Да научат за безплатната националната телефонна линия за деца 11611, където могат да се обадят и да подадат сигнали за нарушени права, за физически и психически тормоз и да получат адекватна помощ и консултация“.

Инициативата „Градът на игрите“ бе подкрепена от Столична община, от „Софийски имоти“ ЕАД, както и от район „Възраждане“ в лицето на кмета г-жа Савина Савова и зам. кметовете Татяна Димитрова и арх. Николай Диков.

IMG_0019 IMG_0020 IMG_0033 IMG_0042